hardbat_ping-pongOpen inschrijving voor alle licenties.

Wat wel genoemd wordt ‘plankjes-tafeltennis’ is een eenvoudige vorm van de tafeltennissport. Het spelen met hardbats zorgt voor een zekere nivellering, want je kunt niet meer via effectvolle services en zware spinballen direct punten scoren. Het is – omdat alles wat langzamer gaat – een veel minder snelle sport.

Voordeel of nadeel?

Er zitten natuurlijk meerdere kanten aan. Als je houdt van het zeer snelle spelletje kan het hardbat tafeltennis in eerste instantie een beetje sloom overkomen. En je kunt ook behoorlijk gefrustreerd raken, omdat je wel wilt spinnen maar dat heeft geen enkele zin. Maar degenen die ermee in aanraking komen, trekken al heel snel andere conclusies. Het is een echte atletensport. Je moet het helemaal ZELF doen, dus het aspect “materiaalsport” (verschillende frames en rubbers) valt weg.

Enfin, iedereen moet het maar zelf beoordelen. Feit is dat de WUTTO-toernooien in aantal enorm groeien en dat is geen toeval.

We raden iedereen aan om eens te proeven van een hardbat-toernooi. Als je er niks aan vindt, dan doe je daarna gewoon nooit meer mee. Maar wie weet, misschien word je wel getroffen door het ‘plankjes-virus’!