11140249_815005575247996_3994770139174785571_n“De Eems Dollard Regio is een grensoverschrijdend openbaar lichaam in het noordelijkste Nederlands-Duitse grensgebied” volgens Wikipedia.

Uiteraard is ons EDR hieraan gelinkt en staat de afkorting voor dezelfde benaming. Uit de verhalen hierover heb ik begrepen dat de oprichter destijds deze benaming heeft gekozen omdat dit precies het gebied was waar alle deelnemers vandaan kwamen, dus EDR-toernooi.

Maar ondertussen weet iedereen dat ‘ons EDR’ voor meer staat dan alleen het Noordelijke grensgebied. Ondertussen hebben we deelnemers uit heel Europa.

Het EDR-toernooi is een tafeltennistoernooi  gestart in 1996 en wordt vanaf die dag elk jaar georganiseerd in het Hemelvaartweekend en daarmee kunnen we met trots zeggen dat dit het grootste teamtoernooi van Nederland is.

De organisatie is in handen van een 50-tal vrijwilligers van DTK ’70 te Klazienaveen. Deze club is één van de grootste tafeltennis verenigingen van het Noorden.

Het toernooi wordt verspreid over 3 dagen, hemelvaart-donderdag, vrijdag en zaterdag. Tijdens deze dagen kan er gespeeld worden in diverse klassen en door beginnende jeugd tot eredivisie spelers.

Het EDR-toernooi is beroemd om zijn sportiviteit, gemoedelijkheid en de feestelijke dagafsluitingen. Daarnaast is er, en niet alleen voor de spelers van ver, een gezellige camping ingericht voor de doorzetters.

Overdag is het spektakel uiteraard open voor publiek, hoe meer zielen hoe meer vreugd. We vinden het dan ook heel fijn wanneer je de spelers komt aanmoedigen.

Laat een bericht voor ons achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.